מה עושה כננת הרמה? והוראות בטיחות לכננת הרמה חשמלית ביתית.

כננת הרמה היא כלי המשמש להרמת משאות כבדים

כננת הרמה היא מכשיר הנועד להרים משאות כבדים על ידי חבל או שרשרת הנכרכים סביב ציר או גלגל. את החבל או השרשרת מחברים לעצם אותו רוצים להרים, וסיבוב הציר מאפשר את הרמתו בקלות יחסית. סיבוב הציר או הגלגל יכול להיות מופעל באמצעות כוחות שונים: כוח ידני (כוח השרירים), כוח חשמלי, כוח פנאומטי, או כוח הידראולי. כמו כן, בכדי למנוע את משיכתו של המשא אותו מרימים כלפי מטה, מותקן על הכננת בלם חד כיווני המונע את נפילת המשא מאחר והוא מאפשר תנועה רק בכיוון אחד.

מהם השימושים של כננת הרמה?

ניתן למצוא מגוון רחב של שימושים לכננת הרמה. כננות הרמה משמשות בתחומים רבים מאוד בתעשייה:

  • בנייה והנדסה – בתחום הבנייה וההנדסה ניתן למצוא שימושים רבים ושונים לכננות הרמה. ראשית, על גבי מנופים ועגורנים מותקנות כננות הרמה המאפשרות העמסת משאות כבדים על גבי המנוף או העגורן. כמו כן, בתהליך הבנייה מותקנות כננות הרמה בתוך הבניין המאפשרות הרמה יעילה של משאות כדוגמת חומרי בניין שונים.
  • ספנות – בנמלים רבים נעשה שימוש נרחב בכננות הרמה. העמסת ציוד ומכולות על ספינות נעשית במקרים רבים באמצעות כננת הרמה המותקנת על מנופים שונים בנמל. כמו כן, פעולות הורדת והרמת עוגן של ספינה מתבססות גם הן על כננת הרמה.
  • חילוץ רכבים – ישנן כננות משיכה המותקנות על גבי רכבי חילוץ כדוגמת ג’יפים וטרקטורונים, המאפשרות גרירה וחילוץ של רכבים ועצמים תקועים.
  • תעשייה – במפעלים רבים נדרשת הרמה של חפצים כבדים לצורך העבודה השוטפת במפעל. למשל, במפעל לייצור מכוניות ניתן להשתמש בכננת הרמה לצורך הרמת חלקי הרכב השונים, החל ממנוע ועד למושבי ודלתות הרכב. במפעלים רבים יימצאו כננות הרמה בסמוך או מעל לקו הייצור אשר יאפשרו את מהלך הייצור התקין במפעל.
  • שימוש ביתי – במהלך שיפוץ בית ניתן להשתמש בכננת הרמה ביתית המאפשרת הרמה של ציוד בניה במשקלים שונים. כמו כן, במהלך מעבר דירה, במיוחד לדירות בקומות גבוהות בהן אין מעלית, ניתן להשתמש בכננת הרמה לצורך העלאת רהיטים וציוד כבד.

כיצד מוצאים את כננת ההרמה המתאימה ביותר?

בנוסף לשימושים השונים של כננות ההרמה, ניתן למצוא סוגים שונים ומגוונים של כננות הרמה המתאימים לשימושים שונים ולעומסים שונים. למשל, כננת הרמה חשמלית לרוב תאפשר הרמה של משאות כבדים הרבה יותר מאשר כננת הרמה ידנית. עם זאת, גם כננת הרמה ביתית יכולה להיות כננת חשמלית, ולכן גם גודל הכננת קובע את שימושה ואת עומס המשאות שהיא יכולה לשאת.

כמו כן, ישנן כננות ייעודיות להתקנה על גבי רכבי שטח וטרקטורונים המאפשרות חילוץ רכבים תקועים. לכן, כאשר שוקלים לרכוש כננת הרמה, חשוב להתייעץ עם איש מקצוע מהי הכננת המתאימה ביותר לכל שימוש.

הוראות בטיחות לכננת הרמה חשמלית ביתית 

  1. הקפידו למלא אחרי ההוראות הנ”ל. 
  2. הוראות אלו נועדו למנוע סכנה ופציעה ממפעיל הכננת. 
    1. הכננת נועדה לשינוע והרמה של חומרים/מוצרים. 
      1. אסור באופן מוחלט להרים באמצעות הכננת אנשים או חיות. 
    2. יש לחבר את כבל החשמל למקור כוח עם הכנה מתאימה על כל הפאזות וכן באמצעות חיבור הארקה תקין. 
    3. אין לאפשר בשום מקרה לאדם לעמוד או לנוע או לגשת לאזור אשר מתחת לאזור הפעולה של הכננת. 
      1. יש להקפיד במיוחד על סעיף זה כאשר הכננת בפעולה. 
    4. יש לוודא שרק אנשים מיומנים בהפעלת הכננת באופן בטוח יורשו לתפעל את הכננת. 
    5. זכרו שחומרים עלולים ליפול מהכננת מסיבות שונות, דבר שעלול ליצור מצבים מסוכנים. לפיכך, יש לנקוט בכל האמצעים הדרושים לקשירה בטוחה של מטען או חומרים. 
    6. לפני כל ביצוע פעולת תיקון או תחזוקה יש לנתק את כבל החשמל ממקור החשמל. 
    7. שים לב! כאשר הכננת בפעולה, ישנם חלקים נעים גלויים. לעולם אל תיגעו או תחזיקו בתוך הכבל, בזרוע מעצור הגובל, בכבל או ב וו ההרמה עם היד או עם כל אמצעי אחר בזמן שהמטען מועלה או מורד. 
    8. אין להשתמש בכננת באזור שיש בו סכנת התלקחות או התפוצצות. 
    9. בזמן ואחרי הפעלת הכננת הימנעו מלגעת בבית המנוע, מאחר והמנוע מתחמם ועשוי להגיע לטמפרטורות גבוהות. 
    10. כדי לאפשר פעולה יעילה ולאורך זמן של הכננת, יש להימנע מהפעלה ממושכת בעומס מרבי
    11. אסור להוריד מהכננת את מדבקות האזהרה. על המשתמש לפעול לפי פקודות בטיחות בעבודה פרק ג’ בטיחות, סימן ז’ מכונות הרמה ובמיוחד סעיף ,86 ובכלל זאת ההוראה האוסרת שימוש בכל סוג של מכונת הרמה ללא בדיקה ע”י בודק מוסמך מטעם משרד העבודה לפני תחילת השימוש בהן בכל אתר ואתר כמשמעו בחוק. כמו כן על המשתמש לקיים את ההתחייבויות הנ”ל. 4 הוראות בטיחות ותחזוקה לכננת חשמלית
    12. שימו לב!!! כננת זו מיועדת אך ורק לשימוש ביתי! אין לעשות בה כל שימוש במבני תעשייה, באתרי בנייה וכדומה. 
  3. הוראות בטיחות: הקפידו לקרוא ולהבין הוראות אלו, הן נועדו למנוע סכנה ופגיעה למפעיל הכננת.
    1. הכננת תוכננה להרמת חפצים וחומרים. לעולם אל תשתמשו בכננת או בחלק של הכננת להרמת אנשים או מתקן כלשהו להרמת אנשים או חיות. 
    2. היבואן אינו אחראי לכל פציעה או נזק שיגרם לאנשים או לרכוש עקב אי ציות ועבודה לפי הוראות הבטיחות שבחוברת ולפי כל הוראות וסטנדרט הבטיחות D.P.R 27/01/56 n. 164 D.P.R 27/04/55 n. 547 
    3. על המשתמש לפעול לפי פקודת הבטיחות בעבודה פרק ג’ סימן ז’, מכונות הרמה ובמיוחד סעיף ,86 ובכל זאת ההוראה האוסרת שימוש בכל סוג של מכונות הרמה ללא בדיקה ע”י בודק מוסמך מטעם משרד העבודה לפני תחילת השימוש בהן בכל אתר ואתר כמשמעו בחוק. • בכדי להימנע מנזקים ופציעות יש להימנע מהפעלת המכשיר על ידי ילדים או אנשים בלתי מוכשרים. • עליכם לדעת היטב איך להפסיק את פעולת המכשיר במקרה חירום. • היו תמיד בערנות בעת עבודה. • דאגו שאין איש מתחת למשקולת ו/או כבל המכשיר. • הפעילו את המכשיר תמיד במצב יציב. • המכונה חייבת להיות עם הארקה לרשת החשמל! שימוש בתקע לא נכון עלול לגרום לפגיעה במידה ולא תהיה ארקה למכונה. • חובה להשתמש אך ורק בכבל מאריך תקני שכולל גיד הארקה ומותאם לשימוש. יש להשתמש בכבל מוריק בעל חתך מתאים להספק המכונה ולאורך הכבל המאריך כדי למנוע מפל מתח והתחממות יתר של המוכנה. יש לבדוק את תקינות הכבל המאריך לפני השימוש. השימוש בכבל מאריך פגום הוא מסוכן. • הכבל המאריך חייב להיות בעובי של 2.5 מ”מ. • במידה וכבל החשמל ניזוק יש להחליפו במיידי בכבל מקורי תקין. אך ורק טכנאי חשמל מוסמך רשאים לבצע עבודה זו. • אין להפעיל את המכשיר בזמן גשם ו/או רוחות חזקות! יש להקפיד כי החיבורים יהיו יבשים. חל איסור מוחלט לאפשר נזילת מים לתוך המכשיר. • אין להשתמש במכונה בטמפרטורות נמוכות. 5 • לפני תחילת העבודה וד או שהכבל כרוך בצורה נכונה על הגלגל )ראו ציור מצ”ב(. • לפני כל פעולת אחזקה, נתקו את המכשיר מרשת החשמל. • בכדי להבטיח תקינות לאורך זמן עליכם להשתמש בחלקי חילוף מקוריים שסופקו על ידי היצרן. השתמשו במכשיר אך ורק לאחר החלפת חלקים פגומים. • שימו לב! המשקל המקסימלי מצוין על גבי הכננת ולא על וו ההרמה. • השאירו לפחות שלושה סיבובים של כבל על הגלגלת, כל זאת בכדי למנוע לחץ על החיבור של הכבל לגלגלת. • בכדי למנוע סכנה, הימנעו מלסובב על הגלגלת יותר מ- 15 מ’ של כבל. • שימו לב : למנוע של המכשיר אין הגנה מפני התחממות יתר, )זאת בכדי למנוע תחילת עבודה פתאומית בזמן לא רצוי( לכן במידה ואינכם מצליחים להעלות את המשא, הניחו למנוע להתקרר ולאחר מכן חזרו לעבודה. תחזוקה • לפני ביצוע כל עבודת תחזוקה או תיקון יש לנתק את כבל החשמל מספק המתח. • בדקו באופן שוטף את תקינות ומצב כבל ההרמה. בדקו כל חלק – שאין בו פגיעה, קריעה או התנפחות במבנה הכבל. • בדקו כי הברגים המחברים את המכונה לעמוד התלייה, וכן את הברגים המחברים את הגיר מהודקים היטב. למען בטיחותכם – בצעו פעולה זו לפני כל שימוש! • בדקו באופן שוטף כי האומים המחברים את הכבל הינם מהודקים באופן משביע רצון. • בדקו באופן שוטף את מתג ההפעלה, בעיקר בדקו את מתג הכיבוי ואת מתג החירום שהינם עובדים ומגיבים ללחיצה.
    1. הוראות בטיחות כלליות לכלי עבודה חשמליים זהירות! בעת השימוש בכלי העבודה חשמליים, יש לנקוט אמצעי זהירות בסיסיים כמפורט להלן כדי להגן על עצמכם מפני התחשמלות, פציעה או סכנת התלקחות. קראו הוראות אלו והקפידו למלא אותן לפני שאתם משתמשים בציוד.
      1. שמרו על הסדר בסביבת העבודה , אי סדר בסביבת העבודה מגביר את הסיכון לתאונות. 
      2. קחו בחשבון את תנאי הסביבה שלכם, אל תחשפו את כלי העבודה שלכם לגשם, אל תשתמשו בכלי עבודה חשמליים בסביבה לחה או רטובה. התקינו תאורה הולמת. אל תשתמשו בכלי עבודה חשמליים בקרבת נוזלים או גזים דליקים.
      3. הגנו על עצמכם מפני התחשמלות. הימנעו ממגע גופני עם חפצים מוארקים כגון צינורות, מתקני הסקה, תנורים, מקררים וכו’
      4. הרחיקו ילדים מהמקום. אל תאפשרו לאנשים אחרים לגעת בכלי העבודה או בכבל החשמל. הרחיקו אנשים אחרים מסביבת העבודה שלכם. 
      5. אחסנו את הכלים במקום בטוח . יש לאחסן כלי עבודה שאינם בשימוש במקום יבש ונעול, שאין לילדים גישה אליו. 
      6. אל תגרמו לעומס יתר על הכלים. כלי עבודה פועלים בצורה טובה יותר ובטוחה יותר בטווח הביצועים שאליו הם מיועדים. .
      7. השתמשו בכלי הנכון. אל תשתמשו בכלים או באביזרים קטנים לצורך עבודה כבדה, אל תשתמשו בכלי עבודה למטרות או למשימות שאינם מיועדים אליהן למשל, אל תשתמשו במסור ידני עגול לכריתת עצים או לחיתוך ענפים. 
      8. לבשו בגדי עבודה הולמים. אל תלבשו בגדים או תכשיטים רפויים. אלו עלולים להסתבך בתוך חלקים נעים במכשירים. לעבודה מחוץ לבית מומלץ להשתמש בכפפות גומי ובנעליים שאינן מחליקות. יש להגן על שיער ארוך באמצעות רשת לשיער. 
      9. השתמשו במשקפי מגן. כמו כן, השתמשו במסכה לנשימה לצורך עבודה המייצרת אבק. 
      10. אל תעשו שימוש לרעה בכבל החשמל. אל תמשכו את כלי העבודה באמצעות כבל החשמל ואל תנתקו את המכשיר משקע החשמל על ידי משיכת הכבל, אלא אחזו בתקע. הגנו על הכבל מחום, שמן וקצוות חדים. 
      11. קבעו את האובייקט שעליו אתם עובדים, השתמשו במלחציים או במלחצת כדי לקבע את האובייקט במקומו. הדבר בטוח יותר מאשר שימוש בידיים, וכך שתי הידיים שלכם תהיינה פנויות להפעלת כלי העבודה. 
      12. אל תרחיבו יותר מדי את סביבת העבודה. ה ימנעו מתנוחות גופניות בלתי טבעיות. הקפידו לעמוד במצב יציב, ושמרו תמיד על שיווי המשקל שלכם. 
      13. שמרו על כלי העבודה שלכם, שמרו על כלי העבודה שלכם נקיים וחדים. לעבודה יעילה ובטוחה מלאו אחר הוראות התחזוקה ואחר ההוראות להחלפת אביזרים. בדקו באופן סדיר את התקע ואת כבל החשמל, ואם מתגלים נזקים יש לתקנם באמצעות מעבדת שירות מוסמכת. כמו כן, יש לבדוק את תקינותם של כבלים מאריכים ולהחליפם אם נגרם להם נזק. שמרו על ידית כלי העבודה נקייה וללא שמן או שומנים 
      14. נתקו את המכשיר מהחשמל כאשר אינו בשימוש, לפני ביצוע פעולות תחזוקה ובעת החלפת אביזרים, כגון להב, מקדח, סכין חיתוך וכו’. 7 
      15. אל תשכחו להסיר את המפתח, בדקו לפני הפעלת המכשיר שהסרתם את המפתח ואת כלי הכוונון. 
      16. מנעו הפעלה בטעות של המכשיר. אל תרימו כלים המחו ברים לחשמל כאשר האצבע שלכם מונחת על מתג ההפעלה. בדקו שהמתג במצב של OFF לפני שאתם מחברים את כבל החשמל. 
      17. כבלים מאריכים לשימוש מחוץ לבית: כאשר אתם עובדים מחוץ לבית, השתמשו רק בכבלים מאריכים המיועדים לשימוש כזה ומסומנים בהתאם. 
      18. הישארו ערניים, מקדו את המבט שלכם על העבודה. השתמשו בשכל הישר, אל תפעילו את כלי העבודה כאשר אתם מתקשים להתרכז.
      19. בדקו את הציוד שלכם לגילוי נזקים לפני המשך השימוש בכלי העבודה. בדקו היטב את מנגנוני הבטיחות או חלקים שנגרמו להם נזקים קלים על מנת לוודא שהם פועלים כשורה ומבצעים את הפעולה שהם אמורים לבצע. בדקו חלקים נעים כדי לוודא שהם פועלים כפי שצריך, ובדקו האם יש חלקים תקועים או חלקים פגומים. יש להרכיב את כל החלקים בצורה נכונה, וכל חלקי המכשיר חייבים לעמוד בכל בתנאים הדרושים כדי להבטיח הפעלה תקינה של הציוד. יש לתקן או להחליף מנגנוני בטיחות או חלקים פגומים באמצעות מעבדת שירות מוסמכת, אלא אם כן יאמר אחרת בהוראות ההפעלה. יש להחליף מתגים פגומים באמצעות מעבדת שירות מוסמכת בלבד. אל תשתמשו בלי עבודה שלא ניתן להדליקו ולכבותו באמצעות מתג ההפעלה. 
      20. אזהרה! לבטיחותכם, השתמשו רק באביזרים נלווים המתוארים בהוראות ההפעלה, או המסופקים או מומלצים על ידי היצרן. השימוש בכלים מלבד אלו המתוארים בהוראות ההפעלה או המופיעים בקטלוג של האביזרים המומלצים, עלול לגרום לסכנת פגיעה גופנית. 
      21. ביצוע תיקונים רק באמצעות חשמלאי מוסמך. כלי עבודה חשמלי זה תואם לתקנות הבטיחות הרלוונטיות. יש לבצע את התיקונים רק באמצעות חשמל אי מוסמך, אחרת עלולות להיגרם תאונות למפעיל הכלי. 
      22. אם פתיל הזינה ניזוק, כדי להימנע מסכנה -החלפתו תיעשה על ידי היצרן, על ידי סוכן השירות שלו או על ידי אדם מוסמך אחר. 
      23. אסור לשנות את הכלי/המכונה או כל חלק ממנה. 
      24. לוודא שניתקתם מהחשמל לפני הזזה או הובלה, ניקוי או ת חזוקה או תיקון או לפני שמשאירים את הכלי ללא השגחה )אפילו לפרק זמן קצר(. יש לבדוק אביזרים חשמליים וחיבורים בפני נזקים או פגמים כתוצאה מהתיישנות. 
      25. אסור להשתמש באביזרי חיבור חשמליים פגומים. 
      26. כאשר פורסים אביזר חיבור )כבל חשמל, תקע וכו'( חובה לבדוק שהם לא מקופלים , שלא חשופים לצריכה או פגיעה ושהחיבור שקע תקע לא נרטב. 
      27. אסור להשתמש בחיבורי חשמל ארעיים. 
      28. אסור לגשר או לנתק אמצעי הגנה כך שיצאו מכלל פעולה. 
      29. יש להזין כלי עבודה חשמליים מרשת החשמל רק דרך מפסק מגן דלף, הפועל בזרם שאינו גדול מ- 0.03 אמפר. 8 תוספת הוראות בטיחות לכלים המוזנים מרשת החשמל: אזהרה: א( אל תתנו להיכרותכם הרבה עם כלי עבודה חשמליים בשימוש לעיתים תכופות לגרום לכם להיתפס לשאננות ולהתעלם מעקרונות בטיחות בסיסיות. פעולה חסרת אחריות יכולה לגרום לפציעה חמורה כהרף עין. ב( שמרו על ידיכם ועל משטח האחיזה נקיים וחופשיים משמן וגריז. ידיות ומשטחי אחיזה חלקלקים לא מאפשרים לכם אחיזה בטוחה ושליטה טובה בכלי העבודה בסיטואציה שאינה צפויה. יש לבדוק מדי פעם את תקינותו של כבל החשמל. אין להשתמש במכשיר במקרה שכבל החשמל ניזוק. יש להשאיר את התקן הניתוק מרשת החשמל )תקע( נגיש למקרה הצורך. תיקון או החלפה של כבל החשמל יבוצעו אך ורק במעבדת שירות מוסמכת. תוספת להוראות בטיחות יש להזין כלי עבודה חשמליים מרשת החשמל רק דרך מפסק מגן לזרם דלף, הפועל בזרם שאינו גדול מ- 0.03 אמפר. יש לבדוק את תקינות המפסק אחת לחודש באמצעות לחיצה על לחצן הביקורת שלו. מותר שהמפסק המגן יהיה משותף לכמה מעגלים במתקן. יש לבדוק את תקינות מפסק המגן לפחות אחת לחודש באמצעות לחיץ הביקורת שלו. יש לאפשר גישה נוחה לחיבור וניתוק תקע הזינה מרשת החשמל.
שתף סל קניות
שלח הודעה
היי

איך אפשר לעזור ?